Schatgravers is een tof kaart- en praatspel, een spel waar we gaan we graven naar geluk en complimenten. Het is een spel zonder winnen of verliezen, gewoon lekker samen ontdekken. Je zult tijdens het spelen merken dat dit spel je zelfvertrouwen versterkt, je leert andere spelers en jezelf beter kennen en je leert meer kijken naar klein geluk. Van dit alles maken we een echte schatkist voor –wie-weet- op ons nachtkastje, in de keuken of ...

Data

  • februari 2019
0
0
0
s2smodern

antipiekermomentje

Data

  • 10 november 2018

Kan je kind soms niet slapen wegens kleine of grote zorgen?  Prikkelt de dag nog te veel? Of komen er al eens boze dromen in de weg?  Dan is deze workshop zeker en vast iets voor hem of haar. Of gewoon als je kind van verhalen met prachtige tekeningen en daarbij horende creatieve verwerking houdt, even welkom ! Na het verhaal maken we een passend knutselwerkje op maat van het kind, volgens hun keuze !

Met oa het verhaal en liedje van de tipi topi uit "Verhalen voor gevoelige oortjes, deel 2" en van de CD , beiden van Wendy Janssens. 

0
0
0
s2smodern

(naar een verhaal van Wendy Janssens uit Verhalen voor Gevoelige oortjes deel 1)

met korte wandeling in de Houwaartse natuur

We wandelen langs 2 bomen Mac en Mona waar Gloria Glimworm elke dag speelt. Mona vertelt aan de kinderen en aan Gloria dat ze verhuist naar de andere kant van het bos. Dat maakt Gloria radeloos en verdrietig. De kinderen zoeken mee naar oplossingen en ook mijnheer Mol heeft een idee. Kunnen de kinderen nu ook beter omgaan met gevoelens rond gescheiden worden van iemand die ze graag zien, rouw, omgaan met nieuwe situaties? Door er samen over te praten in en dichtbij de natuur en lekker te knutselen zal dat zeker wel!

Data

  • 6 oktober 2018
0
0
0
s2smodern

Tim kan niet slapen. Hij is verdrietig om zijn oma die pas gestorven is. Fonkelster tikt aan het dakraam en landt op zijn kussen. Ze leert hem hoe hij de lelieweg kan gebruiken, vanuit zijn hart. Zo kan hij boodschapjes sturen aan zijn oma. Zal zijn oma boodschapjes terug sturen?

Data

  • 20 oktober 2018
0
0
0
s2smodern

Herfstwandeling met onderweg yogamomentjes, massageverhaal en boom knutselen vol herfstblaadjes om buiten beter van de herfst beter te genieten, één te worden met de natuur.

Data

  • 22 september 2018
0
0
0
s2smodern